A beleszólok.hu oldal azért született, hogy bemutassuk, hogyan lehet valaki aktív állampolgár a saját településén vagy országos ügyekben. Hogyan formálja a közügyeket és érvényesítse közössége érdekeit. Ennek egyik fontos fordulópontja az önkormányzati választás. A települési képviselőtestületek és polgármesterek megválasztása kapcsán segítünk abban, hogy hogyan tudtok felelős állampolgárként cselekedni, felhívni a figyelmet a számotokra fontos ügyekre. Ahhoz, hogy jó döntést hozzunk a választások alkalmával nemcsak az a fontos, hogy számunkra szimpatikus embereket válasszunk a testületekbe. Érdemes tudnunk, hogy, mit várhatunk el tőlük, mi a feladatuk, milyen elvárásaink lehetnek a munkájukkal kapcsolatban, illetve milyen lehetőségeink vannak a számonkérésre.

2019 szeptember 13. és október 13. között helyi példákkal mutatjuk be, hogy milyen eszközökkel kötelezhetnek el civil közösségek helyi képviselőket az ügyeik mellett és hogyan érdemes megfogalmazni az elvárásaikat.

Kézikönyv jelölteknek, képviselőknek és állampolgároknak

E kézikönyv célja, hogy egy olyan modellt mutasson be, amely megjeleníti, segíti az önkormányzati képviselő munkáját, és a lakosság számára megkönnyíti az eligazodást az önkormányzatiság labirintusában. A kiadvány elsősorban az állampolgárokat szólítja meg, de valójában a közélet minden szereplőjéhez szól!

Jó olvasást és a közügyekben való sikeres együttműködést kívánunk!

Menü