NYÍLT LEVÉL A POLGÁRMESTEREKNEK!

A parlament döntése értelmében a 2024-es önkormányzati választások időpontját az EP-választásokkal egy időben, 2024 júniusára tűzték ki, míg a jelenlegi képviselők mandátuma 2024. október 1-jén jár le. Ez egyedülálló és ellentmondásos helyzetet teremtett.

Az átmeneti időszakban a választói akarat érvényesítése érdekében fontosnak tartjuk, hogy a június 9-én megválasztott új képviselők meghívást kapjanak a testületi és bizottsági ülésekre, és lehetőséget kapjanak a felszólalásra.

Ezzel kapcsolatban megfogalmaztunk egy nyílt levelet a hivatalban lévő polgármestereknek.

Támogassuk a demokratikus folyamatokat és a választók akaratának megfelelő képviseletet!

Másold ki bátran a levelet, és küldd el a településeden lévő polgármesternek.


Nyílt levél a hivatalban lévő polgármesternek!

Tisztelt Polgármester!

Egy egyedülálló, és egyben ellentmondásos politikai helyzetet teremtett a parlament korábbi döntése – az Alaptörvény módosítása-, mely szerint a 2024-ik évi önkormányzati választások időpontját az EP választásokkal egy időben, 2024 júniusára jelölte ki, miközben a 2019-ben megválasztott polgármesterek és képviselők  mandátuma 2024 október 1-jén jár le. A rendelkezés értelmében tehát szeptember 30-áig a régi képviselők és polgármesterek változatlan jogokkal és felelősséggel folytatják munkájukat, míg az újonnan megválasztottak ebben az időszakban nem kapnak többletjogokat.

Ebben az átmeneti időszakban, a választói akarat érvényesülése érdekében kérjük: hogy a testületi és bizottsági ülésekre kapjanak meghívót a 2024. június 9-én megválasztott képviselők is, és biztosítsanak számukra lehetőséget a felszólalásra az egyes napirendi pontok kapcsán.

Tisztelettel

xxxxx


Legyél Te is a Helyi Demokrácia Őre, kapcsolódj szervezeteddel a CKA programjához ITT!

Menü